Mivel ma van a lengyel-magyar barátság napja, ezért egy tényfeltáró cikkel tisztelgek az ezeréves múltra visszatekintő kapcsolatunkra.


"Lengyel-magyar két jó barát
Együtt harcol, s issza borát"


Mindenkinek ismerős lehet a fenti mondóka, azonban kevesen tudják, hogy az eredeti verzió valamivel pajzánabb volt. Az ugyanis így hangzott: "Lengyel-magyar két jó barát, Együtt harcol, s kúrja egymás kurváját".
Ezzel el is érkeztünk a történelmi kapcsolatot elindító témához, nevezetesen



















A kurvához.
Így van, mivel mindkét nyelvben ugyanaz a szó jelzi eme nemes foglalkozást (lengyelül kurwa), szoros viszony alakult ki a két nemzet közt. Amikor a magyarok elfoglalták a Kárpát-medencét, és örömükben kurvázni támadt kedvük, csak az elszórtan élő lengyel telepesektől kérhettek segítséget. Szerencsére ez nem okozott nagy nehézséget elődeinknek, egy -Kurva? -Kurwa!  párbeszéddel el is intézték az ügyet. Ezt ünnepelték meg az első visegrádi királytalálkozón, kiegészülve a csehekkel, ugyanis ők szolgáltattak akkoriban Európa legjobb kurváit. Ezek a találkozók főleg a 'kurva' szó ismételgetésével, és orgiákkal teltek el, majd a három nemzet királyai és kurvái visszatértek hazájukba, és várták a következő évi ünnepséget. A modern időkre persze egy kissé átalakult ez a szeánsz, de ez csak a naiv embernek tűnhet így. A háttérben ugyanúgy kurvákkal való orgiák és más nedvek folynak. Külön öröm ebben az évben, hogy Szlovákia (történelmi rejtély hogy hogyan lépett be a klubba) miniszterelnöke nő nemű, így eggyel több kurva lesz a találkozón a szokottnál. Persze erre már volt példa, Mária Terézia 18 gyereke is innen született, ugyebár. Ünnepeljük hát ezt a napot egy kiadós kurvázással, menjünk le a lengyel haverral egy cseh kocsmába, és verjük a mellünket, hogy 2010 legkurvább nemzete díjat a magyarok nyerték!
Ámen.

A bejegyzés trackback címe:

https://aktualnews.blog.hu/api/trackback/id/tr252261023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása